top of page
  • Ylva

Tanker om takknemlighet

I det siste har jeg tenkt mye på takknemlighet. Jeg har også tenkt mye på hva som hindrer meg

i å føle takknemlighet, og i mitt litt rotete og ikke alltid så stille sinn kommet frem til at jo mer jeg forventer jo mindre takknemlig blir jeg.

Hvis jeg forventer at noen skal gjøre noe for meg, så glemmer jeg at det ikke er en selvfølge. Og hvis jeg anser noe som en selvfølge så kan jeg ikke kjenne takknemlighet. Så i det siste har jeg jobbet med å gjenkjenne og skrelle av meg lag på lag med forventning. Forventninger til barna mine, til familien min, til venner og ikke minst til meg selv. For hvis jeg forventer av meg selv, hvordan kan jeg da være glad og takknemlig for den jeg faktisk er? Hva jeg faktisk gjør? Det betyr ikke at jeg slutter å gjøre eller mener all oppførsel er grei, men det betyr at jeg gir slipp på utfallet. Og at jeg anerkjenner at jeg har et valg. Det er så frigjørende at jeg nesten griner når jeg kjenner på det.

Jeg har absolutt mål og ting jeg ønsker å få til, jeg har drømmer og tanker om fremtiden. Men hvis jeg gir slipp på dem og lærer meg å ikke forsøke å se hva som kommer rundt neste sving, så frigir jeg energi i meg selv til å ta i mot det som faktisk kommer mot meg. Og jeg kan stå i livets elv, trygt med begge beina plantet i mudderet og ta i mot det som faktisk er der, ikke ideen om hva jeg tror eller mener burde tilflyte meg. Og da opplever jeg takknemlighet. Ekte. Takknemlighet for det som faktisk er. Noen som hjelper meg å bære inn glass, noen som sier vennlige ord. Og jeg liker meg selv bedre og blir takknemlig for den jeg er, ikke sint for at jeg ikke lever opp til min egen standard for hvem jeg burde være. Jeg kan heller la meg selv tilflyte meg selv og være takknemlig for den jeg faktisk er, her og nå.

Og slik kan jeg gjennom hvordan jeg tar i mot det som tilflyter meg, forme den jeg ønsker å være. Og det er noe å være ekstremt takknemlig for. Tusen takk til alle dere som flyter i elven som er mitt liv, jeg skal gjøre så godt jeg kan for å tilflyte dere gode ting i deres elver.

Og til sammen utgjør vi havet❤

36 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Dvale

bottom of page