Foredrag
- oppmøte eller online

Disse foredragene kan tilpasses alle aldersgrupper, og egner seg for både barnehage, skole og som grønt flagg opplæring for pedagoger. Om du ønsker kan foredragene også holdes privat, for eksempel for ditt nabolag, en venninnegjeng med felles interesser eller om du er medlem av et lag/forening som ønsker innføring i tema. Foredragene kan holdes både online og ved fysisk oppmøte.

(vandringer krever selvfølgelig at vi kan møtes i den fysiske verden:)

Ville vekster

"De ville veksters verden"

- et foredrag om ville vekster, sanking, bruk og oppbevaring av ville vekster i hverdagen.

Ville vekster vandring:

Book en ville vekster vandring med meg i ditt nærområde

 

 

Mer info om meg og de ville vekstene finner du HER

20180603_132230.jpg
Prikkperikum.jpg
Blåbær.jpg
20180603_130235.jpg

Hage

Jeg setter også sammen foredrag hvor jeg legger vekt på deres ønsker i forhold til tema. Under ser dere noen av foredragene jeg har holdt, samt noen tilbakemeldinger fra noen av dem jeg har holdt foredrag for.

Anlegging av kjøkkenhage"

Vi går gjennom hvordan du praktisk kan bygge opp din kjøkkenhage fra bunnen. Hva bør gjøres i år, hva kan vente til neste år? Hvor bør komposten plasseres og hvordan velger du planter?

"Et år i min hage"

En gjennomgang av året i hagen, hva bør gjøres når? Planlegging og gjennomføring av et år i hagen

"Kompost"

Hvordan kan du skape en sunn kompost som grunnlag for god og sunn jord i din hage? Gjennomgang av forskjellige typer komposteringsmetoder + +

"Vår i kjøkkenhagen"

Hvordan så, prikle og herde plantene? Hvordan legge opp kompost og legge et godt grunnlag for vekst.

 

"Kretsløpet i hagen"

Hagens systemer, lesing av områder og planlegging på lag med naturen

"En historie om epler"

Et inspirasjonsforedrag om eplenes fortreffelighet

"Mat fra hagen, mat fra skogen"

Vi snakker om innhøsting, sanking, matlaging og ikke minst epler!

"De magiske frøene"

- et foredrag om å sanke og ta vare på vår viktigste ressurs

Mer info om meg og hage finner du HER

Bilde1.jpg
Såing.jpg
Innhøsting 4.jpg
Plante i hva sa du.jpg
20190716_092345.jpg
Hva kan du forvente deg av et kurs med meg?

Når du er ferdig med et ville vekster kurs hos meg, har du fått grunnleggende kunnskap til å føle deg trygg når du selv skal ut på egenhånd og sanke. Du vil ha fått tips og triks til hva du kan bruke vekstene til, og fått tørket og laget et basislager av vanlige vekster. Du vil ha fått input på en annerledes måte å se og forholde deg til verden når du går gjennom hverdagen.

Etter et hagekurs hos meg vil du ha fått grunnleggende kjennskap til jordforbedring, kompost, planting, dyrking og innhøsting. Du vil kunne dyrke frem dine egne grønnsaker på en effektiv men skånsom måte, uten bruk av skadelige giftstoffer.

Om du ønsker deg sjamanistisk veiledning en til en, vil du kunne få hjelp til å løse av store og små utfordringer du har i hverdagen din. Ofte trenger en en objektiv tredjepart som kan se tingene med nye øyne, og slik bringe tilbake en naturlig rytme til de områdene av livet som er ute av balanse. Hvilken metode som passer for deg finner vi ut av sammen, men jeg bruker både tromme, naturnærhet, musikk, healing og samtaler i mine en til en timer.

Dersom du har lyst til å lære mer om sjamanisme og ønsker å gå din sjamanvei sammen med meg, så er du hjertelig velkommen til å være med Brisingamen og utforske denne delen av deg selv. Etter en utdanning med oss vil du ha fått etablert nær kontakt med mange av dine kraftdyr, ha lært å utføre kraftfulle ritualer, bruke runer og gjøre healing på deg selv og andre som måtte ønske din hjelp.

Om du ønsker å vite mer:

Tilbakemeldinger på kurs

Hei Ylva!!

 

Jeg tenkte bare jeg skulle si takk for fint kurs i våres. Jeg fikk ikke vært så aktiv på møtene og gruppene, men jeg fikk gått igjennom hele kurset. Jeg var også i en stor flytte prosess så det er grunnen til at jeg var litt fraværende. Det var også grunnen til at jeg tok kurset ditt og det har gitt meg såååå mye glede allerede. Det er fantastisk inspirerende å gå ut i verden å se etter ville vekster . Og jeg har så mange ville vekster i området der vi har flyttet. Hagen er full av marikåpe  jeg har tørket rødkløver, ryllik, johannesurt, laget fermentert geitrams te. Og jeg viste ingenting før kurset ditt. Det har virkelig inspirert til videre bekjentskap med den ville fantastiske verden av vekster. Så takk for det. Nå tenker jeg på å melde meg på høst-kurset ditt. Jeg har allerede eksperimentert med å lage egne hud produkter, men hadde vært gøy å fått mer inspirasjon av deg.

 

Så tusen takk for flott kurs!

Anniela Hegnar - deltager De ville veksters verden