top of page

Foredrag
- oppmøte eller online

Disse foredragene kan tilpasses alle aldersgrupper, og egner seg for både barnehage, skole og som grønt flagg opplæring for pedagoger. Om du ønsker kan foredragene også holdes privat, for eksempel for ditt nabolag, en venninnegjeng med felles interesse eller om du er medlem av et lag/forening som ønsker innføring i tema. Jeg holder også foredrag for næringslivet og andre interesserte.

Foredragene kan holdes både online og ved fysisk oppmøte.

Ville vekster

Vår/Sommer

De ville veksters verden

Et foredrag om ville vekster, sanking, bruk og oppbevaring av ville vekster i hverdagen.

Ville vekster vandring

Book en ville vekster vandring med meg i ditt nærområde.

 

 

Mer info om meg og de ville vekstene finner du HER

20180603_132230.jpg
Prikkperikum.jpg
Blåbær.jpg
20180603_130235.jpg

Hage

Jeg setter også sammen foredrag hvor jeg legger vekt på deres ønsker i forhold til tema.

Hele året

Året i hagen

Her forteller jeg hvordan jeg lever ut hageåret, fra planlegging til ferdig avling. Vi går gjennom såing, prikling, jord, kompost, plantestell og helt frem til konservering av avlingen.

Vår/Sommer

Anlegging av kjøkkenhage

Vi går gjennom hvordan du praktisk kan bygge opp din kjøkkenhage fra bunnen. Hva bør gjøres i år, hva kan vente til neste år? Hvor bør komposten plasseres og hvordan velger du planter? Hvordan så og ta vare på plantene for best resultat?

Sankehagen

Hvordan anlegge din spiselige lettstelte hage på lag med naturen? Sankehagen er en litt annerledes måte å skape hage på, med større fokus på flerårige vekster, trær, ville vekster og samspillet mellom vekstene i   hagen. Hvordan legger vi til rette for at vekstene utfyller hverandre på en god måte til glede for alle?

Høst

De magiske frøene

Et foredrag om å sanke og ta vare på vår viktigste ressurs; frøene.

Safting og sylting - En historie om epler

Et foredrag om hvordan vi tar vare på hagens frukt og bær, med en tur innom om eplenes historie og fortreffelighet.

Mer info om meg og hage finner du HER

Bilde1.jpg
Såing.jpg
Innhøsting 4.jpg
Plante i hva sa du.jpg
20190716_092345.jpg

Om du ønsker å vite mer eller bestille foredrag /kurs

Tilbakemeldinger på kurs

Hei Ylva!!

 

Jeg tenkte bare jeg skulle si takk for fint kurs i våres. Jeg fikk ikke vært så aktiv på møtene og gruppene, men jeg fikk gått igjennom hele kurset. Jeg var også i en stor flytte prosess så det er grunnen til at jeg var litt fraværende. Det var også grunnen til at jeg tok kurset ditt og det har gitt meg såååå mye glede allerede. Det er fantastisk inspirerende å gå ut i verden å se etter ville vekster . Og jeg har så mange ville vekster i området der vi har flyttet. Hagen er full av marikåpe  jeg har tørket rødkløver, ryllik, johannesurt, laget fermentert geitrams te. Og jeg viste ingenting før kurset ditt. Det har virkelig inspirert til videre bekjentskap med den ville fantastiske verden av vekster. Så takk for det. Nå tenker jeg på å melde meg på høst-kurset ditt. Jeg har allerede eksperimentert med å lage egne hud produkter, men hadde vært gøy å fått mer inspirasjon av deg.

 

Så tusen takk for flott kurs!

Anniela Hegnar - deltager De ville veksters verden

bottom of page