top of page
Illustrated Flowers

“When we are no longer able to change a situation, we are challenged to change ourselves.”
- Viktor Frankl

Veiledning

Hvem er veiledning for?

Veiledning er nyttig for mange forskjellige typer mennesker og situasjoner. Det kan være for deg som er på spirituell søken, og for deg som har så store problemer i livet at det føles uoverkommelig ut å ta tak i utfordringene alene. Det er for deg som føler du mangler retning og mening i livet, for deg som føler deg ensom og for deg som sliter med barna, partneren, sjefen eller kollegaene. Det er for deg som er høysensitiv og for deg som ikke føler noe som helst, men føler at du bor i nummenheten. Det er for deg som føler deg trist, motløs eller usikker, utbrent, stressa eller overveldet. For deg som føler du har så mange valg du burde ta, men som ikke klarer å ta en avgjørelse. For deg som ønsker deg en partner, men aldri klarer å finne den rette og lurer på hvorfor. Det er for deg som føler du sitter fastlåst i dårlige mønstre eller i gamle følelser som du ikke helt vet hvordan du skal gi slipp på for å gå videre og skape det livet du virkelig ønsker deg. Det er for deg som er nysgjerrig og som vil lære deg selv å kjenne på et dypere plan og som søker svar på dine egne største spørsmål.

Noen mennesker kommer til veiledning og vet akkurat hva problemet er og kan være veldig konkrete, som for eksempel "jeg har problemer i parforholdet og trenger hjelp med det". For andre kan det være vagere problemstillinger, som at de ikke kjenner seg helt fornøyde med livet. De har en følelse av tomhet eller av at det er noe som mangler selv om de "har alt".  Alt dette og mye mer er problemstillinger jeg møter hos menneskene som kommer til meg for veiledning.

Kort sagt kan en si at veiledning er for deg som rett og slett ønsker å gjøre endringer og slik skape rom for mer mening, glede og en opplevelse av større skjønnhet og undring i møte med hverdagen og livet.

Sad on Couch
decision-5291766_1280.jpg

Foto: Pixabay

Hvordan foregår en veiledningstime?

Jeg gjør veiledningen enten via nett (zoom) eller ved oppmøte hos meg i Son. Time kan bestilles ved å sende meg en mail. Min jobb som veileder er å gå i dialog med deg, stille deg de rette spørsmålene, lytte til det du sier og å komme med forslag, tilbakemeldinger og konkrete oppgaver som du kan ta med tilbake til hverdagen og benytte for å praktisk skape deg det livet du virkelig ønsker å leve. En veiledningstime hos meg vil alltid starte med at jeg spør deg: Hvis du skulle lage en hovedoverskrift for det største problemet du har i livet ditt akkurat nå, hva ville det være? Og på en skala fra 1 til 10, hvor 1 er helt grusomt og 10 er fantastisk, hvor står du i forhold til dette spørsmålet? For. Uten at det praktiske livet ditt endrer seg til det bedre, og at veien går mot mer mening og lykke i hverdagen, er ikke veiledningen noe verdt. Etter min mening. Derfor er det viktig når en starter i veiledning at en kommer inn med en vilje til å gjøre endringer, fordi dette er en vei som krever at du gjør en praktisk innsats. Om den viljen er der, så gleder jeg meg til å bistå deg med å skape det livet du virkelig vil ha og som du drømmer om. Jeg har selv fått hjelp til å gjøre store snuoperasjoner i mitt eget liv, så derfor vet jeg også at det er fullt mulig!

Min erfaring med veiledning

Min erfaring med å få veiledning, ja jeg har også en veileder, er at når alt virker vanskelig og uoverkommelig, så er det fantastisk å ha et objektivt menneske som kan se løsninger der jeg selv bare ser problemer. En som vil vel, og som respekterer meg og min frie vilje. Nettopp dette er det jeg også ønsker å tilby deg. Å være en støtte i store og små spørsmål, uansett hvor i livet du befinner deg.

Så hva har mine temaer i veiledning vært? Å så mangt. Det startet med de veldig praktiske tingene. Å stable på beina et liv hvor jeg ikke trengte å bekymre meg fullt så mye, ikke være så redd. Redd for økonomi, redd for å bli utbrent og syk på nytt, redd for å miste barna og så mye mer. Frykten spiste meg en god stund og jeg trengte hjelp til å komme meg ut av den. Se den og lære meg å ikke la den lamme meg eller stresse meg til ugjennomtenkt handling. Etter samlivsbruddet trengte jeg å lære meg tilgivelse og tillit på nytt. Og jeg trengte å lære meg hvordan jeg kunne bidra til å skape og ivareta et sunt og godt parforhold før jeg kunne lete etter min livspartner. Og heldige meg så har det også vært verdt all innsatsen siden jeg nå lever i et lykkelig parforhold med mannen jeg elsker. Jeg har gått fra å jobbe deltid på grunn av helse til å kunne starte og drive mitt eget firma ved siden av jobb, uten å gå i de samme utbrentfellene som gjorde meg syk i utgangspunktet. Og etter hvert som de praktiske tingene i livet mitt falt på plass har samtalene jeg har med min veileder dreid seg mer og mer om de store spørsmålene i livet. Hva som gir mening, for eksempel. For jeg har valgt å fortsette veiledning med min mentor for å fortsette å utvikle meg. Det er absolutt ikke noe jeg mener mine veiledningsklienter trenger å gjøre, men for meg fortsetter det å være både nyttig og givende å ha veiledning.

 

En av de tingene jeg har lært og som fortsetter å berike hverdagen min er å leve ut dialogiske prinsipper. Min erfaring er at jeg får lov til å oppleve så mye mer av andre mennesker gjennom denne tilnærmingen til kommunikasjon. Dialog er grunnlaget for parforholdet, for samarbeid med andre, for å ha et morsomt og givende forhold med barna og vennen mine. Og ikke minst mine klienter. Og her kommer vi til et viktig prinsipp for hvordan veiledning med meg foregår. Jeg anser det nemlig ikke som min jobb å fortelle deg hva du skal gjøre. Jeg ser det derimot som min jobb å hjelpe deg til å se mulighetene du har, her og nå. Inni oss har vi alle et kompass som egentlig er innstilt på å føre oss til det som gir oss glede og mening. Utfordringen er at det noen ganger kan være vanskelig å lokalisere det under lag på lag med forventninger, vaner og andre ting som kan holde en tilbake. Jeg er her for å hjelpe deg å finne veien tilbake til ditt eget sunne indre kompass.

Og en liten ting til slutt

Veiledning er ikke en magisk pille hvor du etter første veiledningstime har løst alle dine største problemer. Dette er for de aller fleste en utviklingsvei, og det er derfor jeg tilbyr pakkeløsninger på flere samtaler. Du er selvfølgelig hjertelig velkommen til å bare ta en enkelt time, og du vil få godt utbytte av det. Men dersom du ønsker å skape varig endring bør du belage deg på å gå i veiledning en liten stund, alt ettersom hvilke utfordringer du står overfor. Endring tar tid, men hvis du er villig til å investere i deg selv og livet ditt, så er det virkelig verdt det. Det har jeg selv gledelig fått erfare. Min historie kan du, om du ønsker, lese mer om her.

Om dette høres ut som noe for deg er du hjertelig velkommen til å ta kontakt med meg:

 ​ylva.linnestad@gmail.com

Jeg gleder meg til å høre fra deg!

Hjertelig hilsen

Ylva Karin<3

Priser:

890 kr pr time

Veiledningspakke 1:

6 mnd: 890x6= 5340,-

Rabatt 10% totalpris kun kr: 4790,-

Veiledningspakke 2:

12 mnd: 890x12= 10680

Rabatt 15% totalpris kun kr 8990,-

bottom of page