top of page
Illustrated Flowers

Online kurs

De ville veksters verden


- sanking for begynnere

 • Har du lyst til å lære om ville vekster på en helhetlig måte, men vet ikke helt hvor du skal begynne?

 • Ønsker du et godt utgangspunkt for å bli en selvsikker og selvstendig sanker?

 • Ønsker du å lære å snakke plantenes språk, slik at du praktisk kan nærme deg deres visdom?

 • Ønsker du å lære hvordan du kan benytte planter i matlagingen, og til å helbrede familiens små vondter og utfordringer?

 • Ønsker du å lære mer om hvordan du kan benytte planter for å skape en mer magisk hverdag?

 • Har du lyst til å bli med og inn på kjøkkenet og lære mer om sylting, safting og matlaging med bær og ville vekster?

 • Ønsker du å lære mer om hvordan du kan lage egenpleieprodukter på en god måte, både for deg selv og for jorda, også med ingredienser du har sanket og laget selv?​​

Da kan dette være kurset for deg! Gjennom kurset får du tilgang til en steg-for-steg tilnærming til sanking til hver måned, fra mars til september. Kurset foregår online og du lærer enkle og lett tilgjengelige metoder for å føle deg sikker i møte med de ville vekstene. I tillegg har vi en facebook-gruppe hvor du kan stille spørsmål om det du måtte lure på om kurset, ellers er det selvfølgelig alltid mulig å sende en mail med spørsmål. Kurset er lagt opp med inspirasjonsvideoer, artikler og gjør det selv oppgaver som trygt vil guide deg inn i de ville vekstenes verden.

 

Og bare for å si det: Av egen erfaring, så er dette en verden du ikke har lyst til å gå glipp av! Så jeg håper du vil la våren 2024 være startskuddet for en mulig livslang glede!

20190506_084709.jpg
20190716_092345.jpg
20190531_160952.jpg
20190614_174311.jpg

Hva får du ut av kurset?

Etter endt kurs vil du ha den grunnleggende praktiske kunnskapen du trenger for å føle deg sikker i møte med plantene. Forhåpentlig vil du ha funnet din egen tilnærming, og det som gir deg glede og mening i forhold til plantene, og ha bestemt deg for hvilket nivå av aktivitet som gir deg dette; litt, medium eller nørd.

 

Du vil kjenne til noen av de vanligste plantene, og ha studert deres virkeområder og hvordan de kan brukes i matlaging og til medisin for skrammer og småplager.

 

Du vil nærme deg den naturlige verden og de ville vekstene på en respektfull og kjærlig måte, som gjør at en ny verden vil være tilgjengelig for deg. For resten av livet om du ønsker.

Hvem er kurset for?

Dette kurset er for deg som ønsker å lære mer om verden rundt deg, og få en dypere kontakt med den naturlige verden.

Du har et ønske om å nærme deg de ville vekstene på en helhetlig måte.

Du er klar for å gå ut i nærområdet ditt og åpne deg for visdommen til plantene på en respektfull, kj-ærlig og tilstedeværende måte.

Du er motivert for å jobbe selvstendig, og for å prøve nye ting.

20190806_100732.jpg
Kantarell 2.jpg
Roseolje.jpg
20190615_074528.jpg

Hvordan er kurset bygget opp?

 

Kurset er lagt opp måned for måned, slik at du for hver måned blir presentert for de vekstene som kan være fine å sanke den perioden, med forslag til tilberedning og bruk. I tillegg får du presentert et større tema, som planter som medisin, planter som mat osv. Kurset går fra mars og til september, og hver av månedene blir presentert. Hele kurset og alt innholdet blir gjort tilgjengelig i det du kjøper kurset.

Du vil i tillegg ha tilgang til en facebook-gruppe hvor du kan stille spørsmål og dele erfaringer med de andre på kurset (og meg) underveis. Om du ikke er på facebook, så er ikke dette en absolutt nødvendighet, men jeg anbefaler å lage deg en profil til dette formålet (den kan gjøres tilnærmet anonym om du ønsker det) for å få mest mulig ut av kurset. Men altså ingen nødvendighet.

Etter kurset har du ubegrenset tilgang på materialet ut hele kalenderåret og du er selvfølgelig velkommen til å kontakte meg dersom det er noe ved kurset du lurer på.

 

Om du ønsker en mer vitenskapelig tilnærming til stoffet er nok ikke dette kurset for deg. Jeg vil ikke legge vekt på f.eks. virkestoffer i plantene, men mer på min egen erfaring med vekstene, inspirasjon fra andre jeg har gått i lære hos og vært på kurs med, overlevering fra min mor og mormor, samt folkelig tradisjon. Kurset er basert på at deltagerne utvikler sin egen tilnærming til plantene og gjør seg egne personlige erfaringer med det som læres bort. Jeg er heller ikke lege, og de rådene som bli gitt er generelle råd for småskader og småplager, og skal ikke erstatte medisinske råd fra fagpersoner.

 

Det er også viktig å si at innsats = utbytte av kurset

 

Hva betyr så innsats? Mye er gjort på 3-4 timer i uka (inkludert vandringer for å bli kjent med området du bor i og vekstene du finner der).

Det kreves ingen spesielle forkunnskaper for å ta kurset. Det er beregnet på begynnere, men kan selvfølgelig også være nyttig for deg med tidligere erfaring og som ønsker giv og videreutvikling av gammel interesse.

Praktiske opplysninger:

Kurset koster 890,- og påmelding finner du nederst på siden.

Ved kjøp av kurset godtar du vilkår og betingelser, samt samtykkeerklæring for oppbevaring og bruk av kontakt info.

Jeg håper dette kan være av interesse for deg, og skulle du ha ytterligere spørsmål så ta gjerne kontakt med meg:    ylva.linnestad@gmail.com.

Kanskje ses vi langs landeveien eller i skogen!

Sanking 4_edited.jpg

Hjertelig hilsen

Ylva Karin<3
 • Ville vekster

  890kr
  Ville vekster for begynnere
  Gyldig i 12 måneder
  • Kurset blir tilgjengelig ved kjøp
  • Tilgang i ett år
bottom of page