top of page

Sjamanistisk healing

Hva er healing, og hvordan fungerer det?

Det jeg beskriver her er selvfølgelig ikke en fasit, men er bygget på mine erfaringer. Mange tenker nok på healing som noe litt eksotisk, annerledes og spennende. Det er det selvfølgelig. Men det er også veldig effektivt, praktisk og ganske så jordnært. Healing tilbyr kropp og sinn sunne rytmer som kan bringe kroppen tilbake i balanse og hjelpe deg å skape en sunn helse. Men det kan ikke gjøre det alene. Helse handler også om å skape sunne vaner i hverdagen som gjør at kroppen har god mulighet for å restituere seg selv. Derfor er sjamanistisk healing aller mest effektivt dersom en kombinerer med sjamanistisk veiledning. En time med healing vil derfor også bestå av samtale, i tillegg til det energetiske arbeidet.

En kan se på healing på følgende måte. Dersom kroppen din er et symfoniorkester og fiolinisten spiller surt, tar det ikke lang tid før hele orkesteret er i ulage. Trommene kommer kanskje ikke inn når de skal og mister noen slag, fløyta mister derfor takten og spiller ikke lenger sammen med resten, og slik forplanter det seg videre. Sånn er det også med oss mennesker. Hvis en del av oss har glemt hva den egentlig skal gjøre eller har begynt å produsere for lite eller for mye av noe, så skaper det ubalanse i hele systemet. Resultatet blir sykdom.

Det sjamanistisk healing gjør, er å tilby kroppen energi slik at kroppens selvhelbredende evner blir aktivert. Kroppen får energien den trenger til å starte med å helbrede seg selv. Healing minner også kroppen på hvordan den egentlig fungerer, hvilken rytme den skal spille. Det er når fiolinisten blir minnet på hvilke toner han må spille for å skape harmoni med resten av orkesteret. Vi kaller dette for å rette opp ubalanser, og det kan bety både fysisk, psykisk og emosjonelt. Betyr det at vi kan kurere alt? Nei. Noen ganger er ubalansene kommet så langt og er så sterke at de i beste fall kan bremses. Men mye kan det gjøres noe med, dersom det er vilje til å endre på de praktiske vanene og valgene en gjør i hverdagen i tillegg til å tilby kroppen healing og påminnelser om hva den sunne rytmen egentlig er.

Hvor finner så sjamanen de sunne rytmene?

I naturen selvfølgelig. Sjamanens jobb er å forstå og formidle sammenhengene i naturen, og slik kunne tilby en vei tilbake til sunne rytmer og helse. Dette er også noe av bakgrunnen for å feire årstidene, månen og overgangene i livet. Det bidrar til å minne oss på hvilke rytmer som er gitt oss, og hva de sunne rytmene i livet er. Hva som gir mening og hva som egentlig er de viktig tingene i livet.

En sjaman ser på havet, skogen, blomstene og dyrene og lærer av deres væren. Hvordan lever de? Hvordan vokser de? Hva liker de forskjellige? Hva er deres natur? Hvilke historier har de å fortelle som kan hjelpe oss med å forstå de utfordringene vi står overfor i livet på en bedre og mer konstruktiv måte så vi kan handle med større visdom og kjærlighet? Hvor står du nå, og hvilke rytmer trenger du mer av? Dette er det naturen og de naturlige rytmene viser oss. Dette er hva verktøyene vi bruker viser, slik som for eksempel runene. Runene beskriver de naturlige rytmene og kan hjelpe oss med å forstå hvilke rytmer som trengs for å møte og forhåpentlig helbrede de utfordringene vi står overfor. Healing er ellers stort sett ikke en magisk pille som kan helbrede alt på en behandling. Det er en vei en velger og noe som vil ta tid. Fordelen er at resultatene som oftest er varige nettopp fordi en tar tiden til hjelp. God helse er ikke skapt over natten, men er noe som bygges og kultiveres over tid, men med resultater som varer, forhåpentlig livet ut.

Hva kan du forvente deg av din første healing time?​

Du kan forvente deg litt av det samme som når du kommer til veiledning. Du vil få spørsmål om hvor skoen trykker mest. Og på en skala fra en til ti, hvordan vil du si tilstanden din er? Det stilles så oppfølgingsspørsmål i forhold til ditt svar, og vi legger opp en plan som bygger på det vi finner ut. Noen utfordringer tar kort tid, andre tar lenger. Det kommer helt an på hvor lenge urytmen har vært der, og hva som ligger til grunn for den.

Noen av verktøyene jeg bruker er trommehealing og runer. Hvilke metoder kommer an på utfordringen du har. Det kan være vondt i kneet, ryggproblemer, emosjonelle opp og nedturer og utallige andre utfordringer, store og små. Dersom du har et problem hvor du allerede er i kontakt med helsevesenet, lege, psykolog eller andre vil det aldri gjøres konsultasjoner og lages avtaler om opplegg uten at du først har informert disse og har fått klarsignal om at det er greit. Dette for å ta best mulig vare på din helse på en profesjonell og god måte.

Når alt dette praktiske er sagt, så vil jeg også si at den formen for healing jeg har lært av min lærer Pål-Esben Wanvig og som jeg bruker i mine en til en timer er av de mest effektive verktøyene for helbredelse jeg har vært borti rent personlig (og jeg har prøvd mye forskjellig). Det er også derfor jeg har valgt å jobbe med dette, for å bringe det videre til de som enten ønsker hjelp til å løse egne helseutfordringer, eller som ønsker å lære å gjøre dette for seg selv og for dem de er glad i.

Jeg håper dette er svar på noen av spørsmålene dine rundt sjamanistisk healing, og dersom du har flere er det bare å ta kontakt på ylva.linnestad@gmail.com

Jeg gleder meg til å høre fra deg!

Hjertelig hilsen

Ylva Karin<3

bottom of page