top of page

I skogen

Skogen...

Den mest fantastiske lærer og venn. I skogen er der jeg føler meg mest hjemme. Der jeg føler meg mest hel. Gjennom å forbinde meg med trær, planter og dyr opplever jeg at verden blir så mye større, vakrere og rikere. Også gjennom å dele skogen og opplevelsene med andre, med venner og med klienter. Mye kan bli bedre og føles mer overkommelig gjennom naturnærhet og den tilstedeværelsen som skogen gir. Alle problemer blir liksom mindre der.

Da jeg var barn løp jeg mye rundt i skogen, og det er fortsatt en stor glede for meg. Jeg løper kanskje ikke like mye nå, men noen korte gledes spurt og hopp blir det alltids plass til. Det er i hvert fall like magisk som da jeg var barn, like mye å oppdage og lære. Trærne lærer meg om utholdenhet og om hvordan det er å hjelpe hverandre. De lærer meg at det å vokse er det viktigste jeg kan gjøre som menneske, stadig vokse og stadig utfordre og utvide meg selv. Strekke meg mot lyset. Noen trær blir gode venner. Noen jeg kan gå til og søke trøst hos dersom noe er vanskelig eller le med når sola skinner. Det er nydelige vennskap, som gir så mye mening til livet mitt.

I Japan praktiserer de skogsbading. Dette har min lærer Pål-Esben Wanvig skrevet en nydelig artikkel om, både hvordan det innvirker på helsa og hvordan det funker på et vitenskapelig plan. Artikkelen finner du her og den er vel verdt å få med seg.

 

Jeg er ikke sertifisert skogsterapiguide, så min tilnærming er bygget på egen erfaring og utallige timer i skogen, i samtale med trær, planter og andre en kan møte der. Mye av min egen helbredelsesprosess har også skjedd gjennom møter med den naturlige verden, og det er der jeg går for å finne visdom, kraft og helse i min hverdag. Dette er noe jeg mer enn gjerne vil dele med deg om du ønsker det. Dersom du er nysgjerrig på hvordan jeg samarbeider med skogen for å finne løsninger og inspirasjon til å løse opp i vanskelige situasjoner i livet, er det bare å ta kontakt med meg: ylva.linnestad@gmail.com

Kanskje ses vi i skogen:)

Hjertelig hilsen

Ylva Karin<3

IMG-20191126-WA0000.jpg
IMG_20200406_141459.jpg
IMG_20200406_145625.jpg
IMG_20200406_145333_1.jpg
bottom of page