• Ylva

Samhain - Dødens dans del 2


Det er tid utenfor tiden. Det kan ha gått en dag eller en uke eller et år. Det er en uke. Jeg har såre øyne og vond hals og jeg visste ikke at kroppen min kunne inneholde så mye snørr.

Jeg har snakket med arbeidsgiver og fått fri fra jobb. Jeg har snakket med familie og venner, og jeg har forsøkt å ta inn alt dette nye. Hvordan verden nå skal bli uten henne i den. Det er som om den ene veggen i huset mitt har falt ut. Heldigvis har jeg tre vegger igjen. En mor, en bestevenninne og en kjæreste. Det er godt å være sammen.

Jeg reiser hjem til gården der min mormor vokste opp. Jeg besøker tuntreet hun klarert i som barn. Det er en eik. Jeg spør de som bor der nå om jeg kan få en bit bark av det. Det får jeg. Jeg bærer den rundt med meg som en talisman, tett inntil hjertet frem mot begravelsen. Den gjør meg roligere midt i stormen.

Jeg har en familie som syns det er greit at jeg sørger på min måte, og det er jeg så utrolig takknemlig for. Jeg spør om jeg kan legge barkebiten på hjertet hennes før begravelsen, og det syns de er fint. Jeg har vært på stranden der hun svømte som ungdom og hentet to steiner. En skal hun få med seg i kista, og en skal stå ved graven hennes, men det vet jeg ikke enda. Jeg har gravert inn runer i dem. Runer som skal guide henne, og som skal guide meg i den prosessen vi begge går gjennom. Hun som går videre , og jeg som blir igjen.