top of page

Online kurs
Sommer og høst med de
Ville Vekstene
- sylting, safting, mat og egenpleie

  • Har du lyst til å bli med og inn på kjøkkenet og lære mer om sylting, safting og matlaging med bær og ville vekster på en helhetlig måte?

  • Ønsker du å lære mer om hvordan du kan lage egenpleieprodukter på en god måte, både for deg selv og for jorda, også med noen ingredienser du har sanket og laget selv?

  • Har du lyst til å lære mer om vekster, epler og andre bær og frukt du kan bruke i matlagingen?

  • Ønsker du å fortsette vårens sanking med høstens mange ville vekster?

Da kan dette være kurset for deg😊 Gjennom 12 ukers online undervisning lærer du enkle og lett tilgjengelige metoder for å holde en naturlig husholdning i gang. Kurset er lagt opp med inspirasjonsvideoer, artikler og gjør det selv oppgaver, som trygt vil guide deg inn i de ville vekstenes verden, også gjennom sommeren og høsten.

 

Du trenger ikke å ha tatt vårens kurs for å delta og ha glede av dette kurset. Det er åpent for alle som er interessert i å lage mat av og å nyte naturen rundt seg.

 

20170805_123157.jpg
20170816_143844.jpg
20161005_084747.jpg
wild-rose-1199146_1920.jpg

Hva får du ut av kurset?

Etter endt kurs vil du ha den grunnleggende praktiske kunnskapen du trenger for å kunne benytte skogens og hagens ressurser på kjøkkenet for din og familiens helse og glede:)

 

Du vil kjenne til noen av de vanligste planter, bær og frukter, og hvordan de kan brukes i matlaging.

Du vil kunne sylte og safte på en god måte uten bruk av tilsetningsstoffer.

Du vil kunne lage din egen salve, olje, hudkrem og deodorant, samt andre velværeprodukter blant annet med ingredienser du har sanket selv.

Hvem er kurset for?

Dette kurset er for deg som ønsker å lære mer om verden rundt deg, og få en dypere kontakt med den naturlige verden.

Du har et ønske om å nærme deg de ville vekstene og naturen på en helhetlig måte.

Du har lyst til å lære mer om bruken av ville vekster, frukt og bær på kjøkkenet.

Du har lyst til å sette av tid til å ta vare på deg selv, så du kan være tilstede på en bedre måte i hverdagen.

Du er motivert for å jobbe selvstendig, og for å prøve nye ting.

Det er ingen forutsetning å ha deltatt på tidligere kurs.

20190716_092345.jpg
20191102_124634.jpg
20170803_102537.jpg
Mjødurt.jpg

Hvordan er kurset bygget opp?

Kurset er bygget opp av 6 deler over 12 uker, fra juli og ut september. Du vil få tilgang til en ny del av kurset hver måned, slik at du får tid til å utføre oppgavene og tilegne deg erfaringer med stoffet, før du får tilsendt neste del.

Kurset åpner med en live videokonferanse den 5. juli kl. 18. Videokonferansen blir tatt opp og blir lagt tilgjengelig for deg på kurssiden dersom du ikke har mulighet for å møte opp akkurat denne dagen. Den første delen av kurset er fra denne datoen åpen for deg på innloggingssiden din.

Du vil i løpet av kurset få invitasjon til tre online «spørretimer». Du har da mulighet til å stille spørsmål om det du lurer på. Om du ikke ønsker å spørre på direkten, kan du sende inn spørsmålene dine på mail på forhånd, så vil jeg svare på dem underveis. Opptak av spørretimene blir også gjort tilgjengelig etterpå.

Du vil i tillegg ha tilgang til en facebook-gruppe hvor du kan stille spørsmål og dele erfaringer med de andre på kurset (og meg) underveis. Om du ikke er på facebook, så er ikke dette en absolutt nødvendighet, men jeg anbefaler å lage deg en profil til dette formålet (den kan gjøres tilnærmet anonym om du ønsker det) for å få mest mulig ut av kurset. Men altså ingen nødvendighet.

Etter kurset har du ubegrenset tilgang på materialet ut hele året og du er selvfølgelig velkommen til å kontakte meg dersom det er noe ved kurset du lurer på.

 

20170816_123013.jpg
Svarthyll.jpg
20180602_133024.jpg

Praktiske opplysninger:

Dette er et online kurs, som varer fra juli og ut september. Oppstart er 5. juli 2021.

Pris: 890,-

Om du ønsker en mer vitenskapelig tilnærming til stoffet er nok ikke dette kurset for deg. Jeg vil ikke legge vekt på f.eks. virkestoffer i plantene, men mer på min egen erfaring med vekstene, inspirasjon fra andre jeg har gått i lære hos og vært på kurs med, overlevering fra min mor og mormor, samt folkelig tradisjon. Kurset er basert på at deltagerne utvikler sin egen tilnærming til stoffet og gjør seg egne personlige erfaringer med det som læres bort. Jeg er heller ikke lege, og de rådene som bli gitt skal ikke erstatte medisinske råd fra fagpersoner.

 

Det er også viktig å si at Innsats = utbytte av kurset😊

Hva betyr så innsats? Mye er gjort på 3-4 timer i uka (inkludert vandringer for å bli kjent med området du bor i og vekstene du finner der).

Det kreves ingen spesielle forkunnskaper for å ta kurset. Det er beregnet for begynnere, men kan selvfølgelig også være nyttig for deg med tidligere erfaring og som ønsker ny giv og videreutvikling av gammel interesse.

Jeg håper dette kan være av interesse for deg, og om du skulle ha ytterligere spørsmål så ta gjerne kontakt med meg på ylva.linnestad@gmail.com

Kanskje ses vi langs landeveien eller i skogen:)

Hjertelig hilsen Ylva<3

bottom of page