I skogen

Skogen. Den mest fantastiske lærer og venn. I skogen er der jeg føler meg mest hjemme. Der jeg føler meg mest hel. Gjennom å forbinde meg med trær, planter og dyr opplever jeg at verden blir så mye større, vakrere og rikere. Også gjennom å dele skogen og opplevelsene med andre, med venner og med klienter. Mye kan bli bedre og føles mer overkommelig gjennom naturnærhet og den tilstedeværelsen som skogen gir. Alle problemer blir liksom mindre der.

Da jeg var barn løp jeg mye rundt i skogen, og det er fortsatt en stor glede for meg. Jeg løper kanskje ikke like mye nå, men noen korte gledes spurt og hopp blir det alltids plass til. Det er i hvert fall like magisk som da jeg var barn, like mye å oppdage og lære. Trærne lærer meg om utholdenhet og om hvordan det er å hjelpe hveandre. De lærer meg at det å vokse er det viktigste jeg kan gjøre som menneske, stadig vokse og stadig utfordre og utvide meg selv. Strekke meg mot lyset. Noen trær blir gode venner. Noen jeg kan gå til og søke trøst hos dersom noe er vanskelig eller le med når sola skinner. Det er nydelige vennskap, som gir så mye mening til livet mitt.

I Japan praktiserer de skogsbading. Dette har min lærer Pål-Esben Wanvig skrevet en nydelig artikkel om, både hvordan det innvirker på helsa og hvordan det funker på et vitenskapelig plan. Artikkelen finner du her og den er vel verdt å få med seg. Dersom du er nysgjerrig på hvordan jeg samarbeider med skogen for å finne løsninger og inspirasjon til å løse opp i vanskelige situasjoner i livet, er det bare å ta kontakt med meg her.

  • Instagram
  • Facebook Social Icon

Følg meg

 

©2020 Ylva Linnestad